Bent u een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe vitale medewerkers?

Bron: Tarik El-GhaniWilt u meer weten over Max?
Klik dan op zijn visitekaart!


De AAmezing marathon van New york
Bij AAme sta ik bekend als de ‘hardloop verslaafde’. Naast mijn werk loop ik een aantal keren per week 10 kilometer. Om mijzelf uit te blijven dagen train ik voor diverse marathons. Zo heb ik ook vaker de Golden Ten van Delft en de marathon van Rotterdam gelopen. Het hoogtepunt van mijn ‘hardloop carrière' vind ik zelf de marathon van New York. Deze heb ik gelopen met een aantal lieve collega’s en partners (vrienden) van AAme. De weg ernaartoe vond ik inspirerend maar ik ben trots op mijzelf en de mensen die mee hebben gedaan. Ik doe dit omdat het een hobby van mij is. Naast dat ik profiteer van mijn hobby, doet AAme dit ook als mijn werkgever.


Meer energie, passie en plezier in je werk


Als werkgevers profiteren van een fitte medewerker

Een van de manieren om te investeren in de vitaliteit van medewerkers, is het verstrekken van een sportabonnement voor medewerkers. Voorheen werd dit nog gezien als een privéaangelegenheid, maar deze grens is aan het vervagen, zeker bij de jongere generatie. Hoewel het investeren in de vitaliteit van werknemers niet altijd bovenaan het prioriteitenlijstje heeft gestaan van een bedrijf, zien bedrijven in wat de investering in vitaliteitsprogramma’s oplevert in bijvoorbeeld de productiviteit van werknemers. De laatste jaren is er een verschuiving geweest van reactief naar proactief verzuimbeleid. Met andere woorden; het verzuimbeleid is er steeds meer op gericht om ziekteverzuim te voorkomen en medewerkers gezond en vitaal te houden. 
In praktijk blijkt dat de investering in vitaliteit van de medewerkers zichzelf snel terugverdient. Er zijn talloze onderzoeken die de duidelijke productiviteitswinst in verband met vitaliteitsprogramma’s in kaart brengen. Werknemers die de “ruimte” krijgen om te sporten onder werktijd worden productiever. 

Met als bijkomend voordeel dat hiermee ook een manier in handen hebt om competenties (verder) te ontwikkelen. Sport kan soft skills verbeteren of ontwikkelen, bijvoorbeeld vanwege de impact die fysieke inspanning heeft op onze mindset. Denk aan het stimuleren van het team gevoel, of het ontwikkelen van (dienende) leiderschap eigenschappen bij een werknemer en gestelde (sportieve) doelen bereiken. Elementen die in combinatie met sporten op een plezierige wijze gestimuleerd en aangeleerd kunnen worden.

Vitale lichaam + vitaal hoofd = AAmezing medewerker


Fiscale mogelijkheden
Je kunt werknemers voorzien van producten of diensten zonder dat dit ten kosten gaat van de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Producten of diensten die op nihil gewaardeerd worden, dienen gebruikt te worden op of rond de werkplek. In het handboek loonheffingen van de belastingdienst tref je een lijst met verschillende zaken die op nihil zijn gewaardeerd. Voor het bepalen van de nihil waardering is het begrip ‘werkplek’ van belang. Je mag namelijk alleen voorzieningen die uw werknemer ook op de werkplek gebruikt, op nihil waarderen. De nihil waardering geldt bovendien alleen voor werknemers die voor hun dienstbetrekking op die werkplek moeten werken. 

Een fitnessruimte op werkplek wordt derhalve op nihil gewaardeerd en gaat dus niet ten kosten van de vrije ruimte. Mocht je als werkgever geen mogelijkheid hebben om een fitnessruimte in te richten? Geef je werknemers dan een fitnessabonnement. Deze kan helaas niet op nihil gewaardeerd worden maar valt in de vrije ruimte. 

Leestip: Optimaal gebruik maken van de Werkkostenregeling (WKR)