Er staat een nieuw bericht voor u klaar...

Bron: Tarik El-Ghani

Wilt u meer weten over Cora?

Klik dan op haar visitekaart!Een digitaal bericht van 'Mijn overheid'

Eerlijk gezegd word ik er soms gek van. Die mails in mijn inbox met onderwerpen als “Er staat een bericht voor u klaar” van “Mijn Belastingdienst”, “Mijn Toeslagen” of “Mijn zorgverzekering”. Voordat ik het weet, heb ik de delete-knop al ingedrukt. Een actie waar ik later alsnog spijt van kan krijgen. Herkenbaar ? 


AAme, it's the personal touch


Een blauwe envelop van 'mijn overheid'

Voor een klant van ons in ieder geval wel. Nadat hij een blauwe envelop met een aanslag inkomstenbelasting had ontvangen, belde hij op omdat het te betalen bedrag wel erg hoog was.

Samen kwamen we tot de ontdekking dat hij keurig zijn aangifte inkomstenbelasting had ingevuld via de website van de belastingdienst. Hij was echter vergeten om op de verzendknop te drukken. 


Kortom, de aangifte was niet bij de belastingdienst ingediend. Vandaar dat hij herinneringen en een aanmaning kreeg. Maar doordat hij alle berichten in zijn mailbox had genegeerd wist hij niet dat zijn aangifte niet was ingediend. Het gevolg was dat de belastingdienst een zogenoemde ambtshalve aanslag had opgelegd, waarbij zijn belastbaar inkomen (heel hoog) was geschat. Daarbij was er ook belastingrente en een verzuimboete in rekening gebracht.Een bericht aan 'Mijn overheid'
Gelukkig was hij op tijd. We konden bezwaar maken tegen de aanslag inkomstenbelasting en de aanslag werd verminderd. De verzuimboete bleef in stand. Dat was een les voor de volgende keer.

Beperk schade door AAmezing advies


Voortaan bekijk ik toch even de berichten die klaar staan. En hopelijk ligt er geen blauwe envelop tussen de kerstwensen op de deurmat.