Whitepaper DGA en gebruikelijk loon

Een duidelijke omschrijving voor een directeur-grootaandeelhouder (DGA) is er niet. Er zijn namelijk meerdere wetten waarin de DGA voorkomt, maar in elke wet wordt een andere definitie gehanteerd. Grofweg kan er gezegd worden dat een DGA de hoogste baas is binnen een BV of NV en een groot deel van de aandelen bezit.

De directeur-grootaandeelhouder is werknemer in dienst van de B.V. De DGA betaalt dus zijn eigen salaris. Dat er een minimum aan het salaris van een DGA zit, is om te voorkomen dat er een belastingvoordeel uit de inkomsten wordt gehaald. De minimale salarisverplichting is een wettelijke verplichting opgelegd door de wetgever om te voorkomen dat de bestuurder van een B.V. de progressieve belastingschaal in Box 1 (52% inkomstenbelasting) ontwijkt door winsten van de onderneming als dividend (22% gecombineerd box 1 en 3) uit te keren in plaats van salaris. Download onderstaand de whitepaper om verder te lezen!

Vul onderstaande gegevens in om de whitepaper te kunnen downloaden

Verwerking van uw persoonsgegevens

Wij zullen uw persoonsgegevens verwerken voor marketingdoeleinden en om eventueel contact met u op te nemen naar aanleiding van uw download. Hoe wij precies met uw gegevens omgaan wordt uitgelegd in ons Privacy Statement.

Bevestig onderstaand dat u akkoord gaat met de verwerking van uw persoonsgegevens.